Mission Olympic

Mission olympic is een initiatief vanuit de Koninklijke vereniging van leraren lichamelijke opvoeding (KVLO), NOC*NSF en Coca-Cola. Dit is de grootste schoolsportcompetitie voor en door scholen en leerlingen. Deze school competitie is voor het voorgezet onderwijs (VO) waarbij scholen het tegenelkaar opnemen zowel regionaal als nationaal voor het nationale kampioenschap.

Je kunt met mission Olympic meedoen met verschillende sportdisciplines. Er is gekozen voor basketbal dit heeft het Zwijsen College gekozen en hebben de verantwoordelijkheid voor de voorrondes in deze discipline te organiseren.
Aan dit nationaal toernooi doen circa 150.000 jongeren mee vanuit 300 scholen. Wij zijn verantwoordelijk voor de voorrondes van het basketbal uit deze regio. Hierbij zijn 27 teams en dus circa 300 leerlingen betrokken. Na deze voorrondes gaan de winnende teams naar de nationale finales, deze worden gehouden in het Olympisch stadion van Amsterdam. Het doel van onze doelgroep is om deze finales te bereiken waarbij je, je eigenschool kunt verdedigen. Deze finales worden niet door ons georganiseerd en zijn altijd erg groots en voor de leerlingen een geweldige ervaring.

Wil je meer weten over Mission Olympic?

Check dan de site!

http://www.missionolympic.nl/missionolympic/

Leave a comment